Barnmorska online

En graviditet kan vara påfrestande på många sätt. Fysisk utsätts din kropp för både hormoner och en rad andra förändringar som kan yttra sig i olika besvär. Här hos oss har vi sammanställt alla barnmorskor online du lätt kan träffa genom mobilen eller datorn.

Rådgivning vid besvär
Helt gratis

Välj barnmorska online

BÄST I TEST
Ingen patientavgift
Från 16 år
Avgift:
0 kronor
Öppettider:
Dygnet runt
Ladda ner app
Få ett SMS med länk till appen
Om vårdplatsen

Doktor.se är en vårdcentral på nätet som grundades 2016. Idag är men en av de största aktörerna i Sverige och erbjuder all tänkbar vård.

Funktion
BankID:
Säkra betalningar:
Fungerar utomlands:
Eget konto: 16 år
Avgifter
Läkarbesök: 0 :-
Psykologbesök: 0 :-
Läkarbesök barn: 0 :-
Högkostnadsskydd:
Vårdmöjligheter
Fysiska mottagningar:
Drop-in:
Bokningsbara tider:
Remisser:
Återbesök:
Öppettider: Dygnet runt
Recept
Skriva recept:
Narkotikaklassade:
Preventinmedel:
Hemleverans:
Receptförnyelse:
Intyg
Sjukskrivning:
Antal dagar: 14
VAB-intyg:
Sjukintyg:
barnmorska illustration

Kan jag verkligen träffa barnmorska online?

Det kan låta konstigt då många förknippar en barnmorska med ett stort stöd under en födsel. Men, en barnmorska har mycket goda råd redan innan din förlossning. Det kan vara problem eller besvär som yttrar sig under din gravidet. Eller helt enkelt bara en oro om att något är fel, och du behöver ett par lugnande ord.

Hur gör jag?

Det är mycket enkelt! Börja med att välja en nätläkare i listan över. Ladda sedan ned deras app och begär ett besök hos en barnmorska. Du skapar ett konto lätt genom att verifiera dig med Bank-ID.

Prata med barnmorska

Att det finns vård på nätet har inneburit många bra saker och möjligheten att kunna prata med en barnmorska dygnet runt är helt fantastisk. Det finns mer vanliga anledningar och orsakar att ta kontakt, några av dessa är:

  • Foglossning
  • Förstoppning
  • Illamående
  • Blödningar
  • Sammandragningar
barnmorska online

Chatta eller video

För dig som inte är bekvämt i att ta ett videosamtal finns även möjligheten att chatta. Det fungerar mycket smidigt och är egentligen lite som att kontakta en kundtjänst i en nätbutik. Du börjar med att formulera dina funderingar och inom loppet av några minuter kommer första återkopplingen. När du har fått återkoppling kommer kommunikationen ske direkt och du har barnmorskans fulla uppmärksamhet.

Videosamtal behöver däremot inte vara obekvämt och är perfekt om det är någonting som behöver visas. Det ger också en helt annan förståelse av problematiken du kanske upplever. Så vi skulle vilja påstå att om video är möjligt, välj detta alternativ.

Fysisk vård

Om du skulle behöva en noggrannare undersökning som inte bara går att besvara över telefonen kan samtliga barnmorskor på nätet begära en remiss och skicka dig vidare till en läkare. Det innebär inte att den första kontakten med en barnmorska online är värdelös eller onödig, utan du bidrar snarare till mindre vårdköer och får även en konkret initial rådgivning.

Vanliga frågor

Kan jag prata med en barnmorska på nätet under helgen?

Ja! Flera av aktörerna som har barnmorskor tillgängliga har även öppet på helgerna.

Hur sker kommunikationen?

Du kan både kommunicera via video eller skrift, i en chatt. Vi tycker att båda metoderna fungerar bra.

Ersätter en barnmorska online fysiska besök?

Ibland! Men se besöket som en första rådgivning. Ibland räcker det och du kan få hjälp med dina besvär direkt men andra gånger kan fysisk vård behöva sökas.