Barnmorska online

Här hos oss har vi sammanställt alla barnmorskor online du lätt kan träffa genom mobilen eller datorn. Att komma i kontakt med en barnmorska direkt har visat sig vara mycket populärt och behovet för kontakt är spritt. Du kan med andra ord fråga allt som känns relevant.

Rådgivning vid besvär
Helt gratis

Välj barnmorska online

BÄST I TEST
Ingen patientavgift
Från 16 år
Avgift:
0 kronor
Öppettider:
Dygnet runt
Ladda ner app
Få ett SMS med länk till appen
Om vårdplatsen

Doktor.se är en vårdcentral på nätet som grundades 2016. Idag är men en av de största aktörerna i Sverige och erbjuder all tänkbar vård.

Funktion
BankID:
Säkra betalningar:
Fungerar utomlands:
Eget konto: 16 år
Avgifter
Läkarbesök: 0 :-
Psykologbesök: 0 :-
Läkarbesök barn: 0 :-
Högkostnadsskydd:
Vårdmöjligheter
Fysiska mottagningar:
Drop-in:
Bokningsbara tider:
Remisser:
Återbesök:
Öppettider: Dygnet runt
Recept
Skriva recept:
Narkotikaklassade:
Preventinmedel:
Hemleverans:
Receptförnyelse:
Intyg
Sjukskrivning:
Antal dagar: 14
VAB-intyg:
Sjukintyg:
barnmorska illustration

Kan jag verkligen träffa barnmorska online?

Det kan låta konstigt då många förknippar en barnmorska med ett stort stöd under en födsel. Men, en barnmorska har mycket goda råd redan innan din förlossning men även andra relaterade frågor. Det kan vara problem eller besvär som yttrar sig före, under och efter din gravidet. Eller helt enkelt bara en oro om att något är fel, och du behöver ett par lugnande ord.

En graviditet kan vara påfrestande på många sätt. Fysisk utsätts din kropp för både hormoner och en rad andra förändringar som kan yttra sig i olika besvär.

Hur gör jag?

Det är mycket enkelt! Börja med att välja en nätläkare i listan över. Ladda sedan ned deras app och begär ett besök hos en barnmorska. Du skapar ett konto lätt genom att verifiera dig med Bank-ID.

Prata med barnmorska

Att det finns vård på nätet har inneburit många bra saker och möjligheten att kunna prata med en barnmorska dygnet runt är helt fantastisk. Det finns mer vanliga anledningar och orsakar att ta kontakt, några av dessa är:

  • Rådgivning om preventivmedel
  • Foglossning
  • Förstoppning
  • Illamående
  • Blödningar
  • Sammandragningar
barnmorska online

Chat eller video

För dig som inte är bekvämt i att ta ett videosamtal finns även möjligheten att chatta. Det fungerar mycket smidigt och är egentligen lite som att kontakta en kundtjänst i en nätbutik. Du börjar med att formulera dina funderingar och inom loppet av några minuter kommer första återkopplingen. När du har fått återkoppling kommer kommunikationen ske direkt och du har barnmorskans fulla uppmärksamhet.

Videosamtal behöver däremot inte vara obekvämt och är perfekt om det är någonting som behöver visas. Det ger också en helt annan förståelse av problematiken du kanske upplever. Så vi skulle vilja påstå att om video är möjligt, välj detta alternativ.

Fysisk vård

Om du skulle behöva en noggrannare undersökning som inte bara går att besvara över telefonen kan samtliga barnmorskor på nätet begära en remiss och skicka dig vidare till en läkare. Det innebär inte att den första kontakten med en barnmorska online är värdelös eller onödig, utan du bidrar snarare till mindre vårdköer och får även en konkret initial rådgivning.

Vissa digitala alternativ erbjuder även egna fysiska kliniker vilket innebär att du kan få en naturlig övergång från app till fysiskt besök.

Vanliga frågor

Kan jag prata med en barnmorska på nätet under helgen?

Ja! Flera av aktörerna som har barnmorskor tillgängliga har även öppet på helgerna.

Hur sker kommunikationen?

Du kan både kommunicera via video eller skrift, i en chatt. Vi tycker att båda metoderna fungerar bra.

Ersätter en barnmorska online fysiska besök?

Ibland! Men se besöket som en första rådgivning. Ibland räcker det och du kan få hjälp med dina besvär direkt men andra gånger kan fysisk vård behöva sökas.

Rådgivning

De senaste tre månaderna har vi intervjuat besökare och användare på specifikt denna undersida varför de väljer att kontakta en barnmorska, samt varför de väljer att göra det via internet. Slutsatsen av all insamling är att mammor och gravida kvinnor älskar möjligheten att snabbt och enkelt kunna fråga en barnmorska om rådgivning kring allt vad moderskap och graviditet har att göra om.

Utvecklingen av applikationerna går väldigt fort framåt och vi rekommenderar dig som vill rådfråga att testa flera olika alternativ. Högst upp på vår sida hittar du en lista på de aktörer som erbjuder barnmorskemottagning på nätet.