Dietist online

Ta hjälp med kosten vart du än i världen befinner dig. En dietist online kan enkelt och smidigt ge dig kloka och nyttiga råd som underlättar din vardag men även optimerar levnadsstandarden om du har någon underliggande sjukdom.

Jämför dietister
Välj bäst nedan

Bäst dietister online

BÄST I TEST
Ingen patientavgift
Från 16 år
Avgift:
0 kronor
Öppettider:
Dygnet runt
Ladda ner app
Få ett SMS med länk till appen
Om vårdplatsen

Doktor.se är en vårdcentral på nätet som grundades 2016. Idag är men en av de största aktörerna i Sverige och erbjuder all tänkbar vård.

Funktion
BankID:
Säkra betalningar:
Fungerar utomlands:
Eget konto: 16 år
Avgifter
Läkarbesök: 0 :-
Psykologbesök: 0 :-
Läkarbesök barn: 0 :-
Högkostnadsskydd:
Vårdmöjligheter
Fysiska mottagningar:
Drop-in:
Bokningsbara tider:
Remisser:
Återbesök:
Öppettider: Dygnet runt
Recept
Skriva recept:
Narkotikaklassade:
Preventinmedel:
Hemleverans:
Receptförnyelse:
Intyg
Sjukskrivning:
Antal dagar: 14
VAB-intyg:
Sjukintyg:
dietist

Varför prata med dietist

En sund och bra kost är grunden i din hälsa. Att få i säg bra och rätt mängd energi kan göra vardagen mer balanserade och hållbar. Det finns även påvisade effekter av att rätt kost kan bota allvarliga sjukdomar. Sambandet mellan hälsa och kost är på riktigt och är en viktig del i Folkhälsomyndighetens plan för en bra folkhälsa.

Rätt kost kan hjälpa dig med:

  • Diabetes
  • Övervikt
  • Undervikt
  • Näringsbrist
  • Allergier
  • Magbesvär

Hur en dietist online fungerar

Att träffa en dietist online är mycket enkelt och idag det absolut smidigaste alternativet. Tyvärr håller många dietister till i sjukhusmiljöer vilket kanske inte är speciellt inspirerande som faktiskt en kost-resa behöver vara. Fördelen med en nätdietist är då såklart att du kan träffa din dietist direkt från telefonen i en mer avslappnad miljö. Hur som helst, det är också enkelt att komma igång. Från vår sida till ett färdigt möte kan det gå till så här.

1. Välj dietist

Börja med att välja dietist i vår lista över. Det finns en uppsjö att välja på och det är faktiskt flera saker som skiljer dessa åt. Vi kommer att tydligt presentera viktiga aspekter som t.ex. pris och tillgänlighet.

2. Hämta app

Samtliga dietister använder sig utav appar för att kommunicera. Alla har lösningar både för iPhone och Android. Väl inne i appen registrerar du ett konto och verifierar dig med Bank-ID.

3. Boka tid

När du har skapat ett konto börjar du med att begära en tid. I samband med bokningen kan du komma att få svara på lite frågor för att dietisten ska ha en vetskap om dina önskemål redan innan.

4. Prata med dietist

Sista stegen är mötet! Du har nu appen på din telefon och går in i den på utsatt tid. Hos vissa aktörer sker kommunikationen med videosamtal medens hos andra är det endast en chatt.

Vanliga missförstånd

Det finns en del vanliga missförstånd när det kommer till att träffa doktorer online, den allra vanligaste är att det inte är säkert. Vilket såklart är helt fel. Vi kommer nedan lyfta några av de vanligaste missförstånden när det kommer till att träffa en dietist online.

1. Inte riktig sjukvård

Helt fel! Många av de aktörer på marknaden är anslutna till regioner och kan subventionerat erbjuda kostrådgivning precis som vilket sjukhus som helst.

2. Komplicerat

9 av 10 som har testat träffa en dietist på nätet upplever det som väldigt smidigt. Så att det på något sätt skulle vara komplicerat och krångligt är fel. Våga testa!

3. Kostar bara pengar

Att träffa en dietist online kostar absolut pengar och besöken är inte helt gratis. Däremot är det viktigt komma ihåg att all vård i Sverige innefattas av ett högkostnadsskydd, vilket såklart denna typ av rådgivning och vård omfattas av.

Legitimerad dietist

Dietist är en så kallad skyddad titel, vilket innebär att vem som helst inte kan kalla sig dietist. För att bli dietist krävs en universitetsutbildning och innefattar ämnen som näringslära och dietik. Yrket är mycket viktigt och handlar väldigt sällan om att få klienter att gå ned i vikt. Majoriteten av rådgivningarna handlar om kvalificerad rådgivning för allvarliga sjukhustillstånd.

FAQ

Vad kostar det?

Ett besök hos en dietist online kostar allt mellan 0 – 300 kronor. Om du har fått kostrådgivning ordinerat av en läkare är det gratis.

Hur långt är ett besök?

Det genomsnittliga mötet är 20 minuter långt. Om du behöver en mer djupgående plan går det att boka in längre möten i framtiden.

Kan jag komma i kontakt med en dietist från utlandet?

Ja! Samtliga tjänster vi presenterar går att använda utomlands så länge du har Bank-ID.