Hälsokontroll Online

En av de allra största trenderna inom hälsa i år är att göra en hälsokontroll online. Det är i praktiken en blodanalys som bedöms och kommenteras utefter en rad hälsomarkörer. Jämför alla möjliga blodprov och hälsokontroller hos oss och beställ nu.

Hälsokontroll blodprov
Digitalt svar

Välj blodprov

Hälsokontroll XL Plus
Snabba provsvar
Personlig läkarkommentar
Komplett
Pris:
1995 kronor
Hälsomarkörer:
43
Diabetes
Glukos:
HbA1c:
C-peptid:
Sköldkörtel
TSH:
T4:
T3 (för kvinnor):
Vitaminer
B12:
Folat:
Homocysein:
Vitamin D:
Magnesium:
Järn:
Transferrin:
Järnmättnad:
Hjärt och kärl
Kolestrol:
HDL:
LDL:
Trig:
ApoA1:
ApoB:
Apo-kvot:
Blodstatus
EPK:
Hb:
EVF:
MCH:
ApoA1:
MCV:
TPK:
LPK:
Njurar
Natrium:
Kalium:
Kalcium:
Krea:
Klorid:
Fosfat:
Cystatin C:
eGRF(CysC):
Albumin:
Lever
ALAT:
ASAT:
GT:
ALP:
Övrigt
Testosteron:
PSA:
Hälsokontroll XL
8 hälsoområden
Prisvärd
5+ labbställen
Pris:
1395 kronor
Hälsomarkörer:
33
Diabetes
Glukos:
HbA1c:
C-peptid:
Sköldkörtel
TSH:
T4:
T3 (för kvinnor):
Vitaminer
B12:
Folat:
Homocysein:
Vitamin D:
Magnesium:
Järn:
Transferrin:
Järnmättnad:
Hjärt och kärl
Kolestrol:
HDL:
LDL:
Trig:
ApoA1:
ApoB:
Apo-kvot:
Blodstatus
EPK:
Hb:
EVF:
MCH:
ApoA1:
MCV:
TPK:
LPK:
Njurar
Natrium:
Kalium:
Kalcium:
Krea:
Klorid:
Fosfat:
Cystatin C:
eGRF(CysC):
Albumin:
Lever
ALAT:
ASAT:
GT:
ALP:
Övrigt
Testosteron:
PSA:
hälsokontroll blodprov

Vad är en hälsokontroll?

En hälsokontroll är precis som det låter, en kontroll utav din hälsa. I urminnes tider har vi gått till en doktor på ett statligt sjukhus då vi känt oss sjuka eller allmänt dåliga. Läkaren genomför då en hälsokontroll och försöker diagnosticera och/eller behandla eventuella sjukdomar eller symptom. Tyvärr har denna metod och tillvägagångssätt stoppat dig som endast vill ha en uppdaterad koll på din hälsa utan att du kanske upplever några symptom. Du vill precis som när man kontrollerar bilen på service veta om allting ser bra ut, på insidan.

Med denna bakgrund har flera privata tjänster vuxit fram där du kan göra en hälsokontroll snabbt och smidigt via internet. Vanligaste metoden är att du lämnar ett blodprov hos en lokal vårdcentral eller provmottagning och tjänsten analyserar ett antal utvalda hälsomarkörer. Resultatet presenteras enkelt och tydligt så att du lätt kan bilda dig en uppfattning om ditt nuvarande hälsotillstånd.

Hur fungerar en hälsokontroll genom blodprov?

Att beställa någon av dess tjänster är mycket enkelt. Processen består utav tre smidiga steg och tiden från beställning till färdiga resultat är ungefär 2-3 dagar. Alla dina tidigare provsvar kommer sedan att finnas sparade om du vill jämföra med ett nyare blodprov eller hälsokontroll.

Välj & beställ din hälsokontroll online (10 min)

Till en början rekommenderar vi dig att kontrollera vår jämförelse och hitta ett företag eller hälsotest som passar ditt behov. Det kan t.ex. vara om du vill betala lite mindre för en enklare kontroll alternativt en kontroll som ger dig svar på alla möjliga tester. Därefter klickar du dig vidare till vald aktörs hemsida och slutför beställningen. Precis som hos vilken butik som helst på nätet finns det en rad olika betalningsmetoder men gemensamt för samtliga är att de är säkra.

Lämna blod (15 min)

Efter att du genomfört beställningen skickad en remiss till det allmänna sjuksystemet och de enda du behöver göra är att hitta en provmottagning som samarbetar med aktören du just beställde av. Vilka detta är och vilka öppettider de har hittar du smidigt på deras hemsida.

Väl på plats tar du en kölapp, väntar på din tur, visar legitimation och lämnar ditt blod till en sjuksyster. Detta är alltså ingen avtalad tid på sjukhuset eller mottagningen utan så kallad drop-in.

Provsvar (48 timmar)

Ungefär 48 timmar efter att du lämnat ditt blodprov har ditt blod analyserats och du får ett resultat presenterat på aktörens hemsida. Resultatet innehåller ett antal hälsomarkörer och hur just du mår på dessa. Skulle något resultat vara avvikande presenteras även en förklaring och hur allvarligt det är. Hos vissa aktörer ingår även ett läkarutlåtande som du kan läsa tillsammans med hälsokontrollen.

Vanliga frågor

Ersätter dessa tester vanliga hälsokontroller?

Nej! Dessa hälsokontroller online kan jämföras med service av en bil. Du får en förståelse för hur du mår på insidan och om det är några obalanser. Det kan t.ex. vara att du äter för lite järn eller vissa vitaminer.

Upplever du däremot symptom där du är orolig för din hälsa rekommenderar vi givetvis dig att ta kontakt med sjukvården för att konstatera om du är sjuk eller inte.

Vem betalar jag och varför?

Du betalar företaget som analyserar dina provresultat och enkelt presenterar dessa för dig i en förklarliga journal. I Sverige har vi fri sjukvård och dessa tester går också att göra direkt på ett sjukhus men du behöver först få en remiss utav en läkare samt kan resultaten vara krångliga att förstå.

Hur lång tid tar det från beställning till provresultat?

Den genomsnittliga tiden från beställning till provresultat är 3 dagar. Allting handlar om hur snabbt du lämnar blodprov efter beställning samt aktuell belastning på analysen utav ditt blod.

Varför rekommenderar ni hälsokontroller online?

Vi tycker alla har rätt till en transparent och proffsig analys av sina blodvärden oavsett om man är sjuk eller inte. Ibland kan det bara vara skönt veta att allting fungerar som det ska och att du faktiskt är frisk. Det är du värd!

Hälsokontroll paket

För dig som inte vill beställa en komplett hälsokontroll med 15-40 hälsomarkörer finns det specifika paket. Dessa prover kan ge dig svar på frågor som t.ex. klimakteriet, sköldkörteln eller om du är gravid. Nedan kommer vi förklara respektive prov mer utförligt och känns något relevant för dig kan du enkelt ta dig vidare och beställa provpaketet.

Sköldkörtel

Nivåerna utav hormoner i din kropp regleras utav sköldkörteln. Ett vanligt hälsoproblem är antingen en över- eller underproduktion. Den förstnämnda kallas för hypertyreos och ger symptom som ökad hjärtrytm, ämnesomsättning och svettningar. Motsatsen ger symptom som trötthet, depression och frusenhet.

Lever

En fråga många ställer sig efter en intensiv period utav t.ex. alkohol är hur ens lever egentligen mår. Som tur är finns det massvis med enkla och smarta tester för detta på nätet.

Kortisol

Kortisol är ett stresshormon och ofta en mycket viktig indikator på just hur akut stressad du är. På sikt bör detta värde kontrolleras för att du ska kunna prestera både mentalt och fysiskt.

olika blodprov online

Jämför blodprov online

Vi på Bästanätdoktorn.se har som målsättning att hjälpa dig ta ett lättare beslut inför ditt blodprov online. Idag finns det ungefär tio aktörer med varierande typ av prover samt relativt stor variation i pris. Nedan har vi tagit fram de bästa alternativet där du lätt kan jämföra pris och olika analyser.

Sammanfattning

Om vi ska summera detta avsnitt om hälsokontroller genom blodprov är det korta och enkla svaret att testa! Det är en mycket saklig och informativ upplevelse som även ger en efterlämnande härlig känsla när du får bekräftat eller motbevisat att din kropp faktiskt mår bra på insidan också.

Processen är idag mycket smidig och genom smarta lösningar som BankID och drop-in kan du beställa en hälsokontroll online och ha provsvar presenterade för dig inom tre arbetsdagar. Kort och gott en mycket trevlig upplevelse. Vi avslutar med att önska dig lycka till i kontrollen utav din hälsa!