Sjukintyg

Ett sjukintyg är ett intyg från en sjuksköterska eller läkare. Du kan behöva ett sjukintyg för att t.ex. meddela din arbetsgivare att du inte kan komma till arbetet.

Få i telefonen
Enkelt utan fysiskt besök

Få ett sjukintyg av

BÄST I TEST
Ingen patientavgift
Från 16 år
Avgift:
0 kronor
Öppettider:
Dygnet runt
Ladda ner app
Få ett SMS med länk till appen
Om vårdplatsen

Doktor.se är en vårdcentral på nätet som grundades 2016. Idag är men en av de största aktörerna i Sverige och erbjuder all tänkbar vård.

Funktion
BankID:
Säkra betalningar:
Fungerar utomlands:
Eget konto: 16 år
Avgifter
Läkarbesök: 0 :-
Psykologbesök: 0 :-
Läkarbesök barn: 0 :-
Högkostnadsskydd:
Vårdmöjligheter
Fysiska mottagningar:
Drop-in:
Bokningsbara tider:
Remisser:
Återbesök:
Öppettider: Dygnet runt
Recept
Skriva recept:
Narkotikaklassade:
Preventinmedel:
Hemleverans:
Receptförnyelse:
Intyg
Sjukskrivning:
Antal dagar: 14
VAB-intyg:
Sjukintyg:
sjukintyg arbetsgivare

Arbetsgivare

En arbetsgivare kan kräva ett sjukintyg om du är bort från arbete mer än sju kalenderdagar (inklusive helger). Sjukintyget ges av en sjukskötare eller läkare som intygar att du är sjuk och inte är kapabel att gå till jobbet i tillståndet.

Just nu under Covid-19 har man ändrat reglerna och du behöver längre inte ha ett sjukintyg efter sju kalenderdagar. Vi kommer däremot nedan förklara de vanliga stegen som användes innan.

Sjukintyg – 7 dagar

Om du har varit sjuk i mer än sju kalenderdagar behöver en arbetsgivare vanligtvis ett sjukintyg. Det gör att du kan fortsätta vara sjuk och få lön. Det kan kännas som ett mycket krävande steg men är ett sätt för arbetsgivare att säkerställa anställda verkligen är sjuka.

Sjukintyg – 21 dagar

Efter 21 dagar behöver du ansöka om sjukpenning för att få fortsatt ersättning. Vid denna tidpunkt behöver du åter igen ansöka om ett sjukintyg från en läkare. Detta ska intyga att du inte har möjlighet återgå till arbetet eller studierna.

Sjukintyg online

Senaste åren har antalet doktorer online ökat i kombination med en ökad teknisk möjlighet resulterat i att du nu enkelt kan få ett sjukintyg online. Detta har visat sig vara mycket uppskattat och framförallt smidigt för användare över hela Sverige.